Návštěva knihovny #3

Ne, já vám nebudu říkat, jaké mám děsné zpoždění s projektem Návštěva knihovny, ani vám nebudu říkat, že jsem v té knihovně byla asi tak před třemi týdny a to je ta nejlepší možnost. Já totiž přistoupím rovnou k věci. Návštěva knihovny je projekt od Michelle M. a jde o to vyfotit knihy, které jsem si půjčila v knihoně a přidt k nim pár slov.
 
A jaké knihy to jsou?
 
Tak já začnu třeba z prostředka :D
 

Tady a teď

Dodržuj pravidla. Pamatuj, co se stalo. Nikdy se nezamiluj.

Tady a teď

Sedmnáctiletá Prenna se přistěhovala do New Yorku, když jí bylo dvanáct. Nepochází však z jiné země, ale z jiné doby – z budoucnosti, v níž nemoc přenášená komáry zmutuje ve smrtící pandemii, která zabije stamiliony lidí a obrátí celý svět v ruiny.

Všichni, kdo unikli z budoucnosti do současnosti, musejí dodržovat přísná pravidla: nikdy nesmějí prozradit, odkud pocházejí, nikdy nesmějí zasáhnout do dějin a nikdy se nesmějí sblížit s nikým mimo svou komunitu. Prenna poslušně dodržuje, co jí bylo nařízeno, a věří, že tím může předejít nemoci, která má jednoho dne začít pustošit Zemi.

Ale všechno se změní, když se Prenna zamiluje do Ethana Jarvese.

-----> Knihu jsem objevila jako novinku na poličce naší knihovny a jelikož mě anotace hodně zaujala a obálka se mi také zalíbila, vzala jsem si knihu sebou. Hlavně se mi líbilo, že tam hraje roli budoucnost a byla jsem fakt zvědavá jak to autorka zpracuje.

Panika

Panika začala jako spousta věcí v Carpu, nudném malém městečku uprostřed ničeho – protože bylo léto a nebylo co dělat. O co v téhle hře jde? Je to prosté. Nemít strach.
Heather nejdřív ani nenapadlo, že by se do Paniky pouštěla. Nikdy by si nepomyslela, že je nebojácná a že by chtěla vyčnívat. Ale pak zjistí, že je tu něco a někdo, pro koho stojí za to bojovat, a je statečnější než kdy dřív. V sázce je příliš mnoho, ovšem výhra stojí za to, tolik peněz by jí umožnilo navždy opustit nenáviděné město a nechat starou Heather za sebou, pohřbenou v prachu.
Dodge se Paniky nikdy nebál, právě naopak. Pohání ho jeho tajemství, díky němu hladce prochází každým dalším kolem a je si sám sebou jistý. Ví, že vyhraje. Ale netuší, že není sám, kdo má tajemství. Všichni mají nějaký důvod proč hrát.
Heather a Dodgovi přinese hra nová spojenectví, překvapivá zjištění a možná i nějakou tu první lásku – a vědomí, že někdy nejvíc potřebujeme právě to, čeho se k smrti obáváme.

-----> Podle mě si přečtete anotaci a víte, že tuhle knihu chcete. Jistě, není to nic světoborného, Panika není žádná extra promyšlená hra, ale mě právě zaujala svou děsivou jednoduchostí. Obálka je taky velmi povedená. Jakmile jsem tuhle knihu uviděla, bylo jasné, že si ji půjčím.

Hobit aneb cesta tam a zase zpět

Toto je příběh o tom, kterak se Pytlík vydal za dobrodružstvím a shledal, že náhle dělá a říká naprosto neočekávané věci… Bilbo Pytlík je hobit, který se těší z pohodlného a skromného života a jen zřídkakdy putuje dále než do své spižírny ve Dně pytle. Jeho spokojené bytí je však narušeno, když se jednoho dne u jeho prahu objeví čaroděj Gandalf v doprovodu třinácti trpaslíků a vezmou ho s sebou na cestu "tam a zase zpátky". Mají v úmyslu uloupit poklad mocného Šmaka, velikého a velmi nebezpečného draka...
 
-----> Pána prstenů jsem viděla tolikrát, že už ani přesně nevím, a ani u filmu Hobit jsem nezůstala pozadu. Takže když jsem uviděla knihu Hobit v knihovně, zahlodal ve mně pocit provinilosti, že já - taková čtenářka - si ještě nepřečetla takovou fantasy klasiku jako je Hobit. Kromě toho mě naprosto odzbrojila nádherná filmová obálka. Takže jsem si knížku schovala za ostatní knihy a o týden později si ji ze své tajné skrýše vyzvedla :D
 
 

Wicca

 

Šestnáctiletá americká středoškolačka Morgan Rowlandsová si o sobě odjakživa myslí, že je naprosto obyčejná, nepříliš hezká dívka. Když se ale do města, kde žije, přestěhuje a na její školu nastoupí o rok starší Cal Blaire, který zrychluje tep nejen jí, ale taky všem jejím spolužačkám, zjistí něco, co jí od základů změní život. Je čarodějka a pochází z prastarého, mocného čarodějnického rodu – stejně jako Cal. A její moc je skutečně obrovská, tak obrovská, že se ji potřebuje naučit ovládat. A Cal se ochotně nabídne, že jí s tím pomůže. Jenže Cal se líbí i její nejlepší kamarádce Bree, navíc její rodina vůbec nemá radost z toho, co o sobě zjistila. Jak si s tím vším Morgan poradí? A bude Cal opětovat její city?

-----> Upřímně, větší množství klišé na jednom kusu papíru jsem snad nikdy neviděla. Ale i přes příšernou anotaci, která slibuje jen samé naprosto nepřekvapivé a celkem nereálné věci, mě asi nějaká vyšší moc donutila vzít si tu knihu domů. A to hlavně kvůli samotné wicce, protože ačkoliv takové věci nevyznává, dost mě to zaujalo.

Esej o tragédii

 
Tim Macbeth, sedmnáctiletý albín, nedávno přestoupil na prestižní Irvingovu školu, jejíž motto zní: „Vejdi, přítele najdi a přítelem se staň.“ Ale přítel je to poslední, co Tim hledá — doufá jen, že absolvuje poslední ročník, aniž by vzbudil příliš pozornosti. Ale navzdory své snaze zůstat nenápadný se zamiluje do hvězdy ročníku Vanessy, přítelkyně nejoblíbenějšího studenta na škole. K Timovu překvapení Vanessa jeho lásku opětuje, ale pokud by to někdo zjistil, mohlo by to otřást jejím společenským postavením. Tim a Vanessa navážou utajovaný vztah, ale navíc se musí vypořádat s esejem o tragédii, závěrečnou prací posledního ročníku, kterou zadává nejpřísnější učitel na škole. 

Kniha je psána střídavě z pohledu zamilovaného Tima a také Duncana, studenta posledního ročníku, který odhaluje celou pravdu o Timovi a Vanesse.

Esej o tragédii je působivý příběh o zapovězené lásce a o tom, kam až jsou lidé schopni zajít, aby si uchovali svá tajemství.
 
-----> Potkat tuhle knížku a nepůjčit si ji, to by byl skoro čtenářský hřích. Četla jsem tolik recenzí na tuto knihu a všechny byly kladné, takže jakmile jsem Esej uviděla v knihovně, její osud byl zpečetěn. Moc se na knihu těším.
 
A teď otázečka na vás:
 

Četli jste nějakou z těchto knih, nebo se chystáte? Co na ně říkáte?

Diskusní téma: Návštěva knihovny #3

Re: chci si přečíst

Eliz 28.11.2014
A obě jsou taky dost povedené ;)
<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek