Měsíční nej - září

Možná se divíte, že je tu měsíční nej už v pokročilém čase, tedy 11. října, když se má týkat září. Omlouvám se. Nicméně jsem hodně dlouho přemýšlela o tom, jak to všechn zrealizovat, jakou podobu přesně bude měsíční nej mít a v neposlední řadě mě zaměstnávala i škola. Ae konec výmluv, důležité je, že tu měsíční nej už je. Jsem zvědavá na vaše komentáře.
 
Za září jsem přečetla pouze pět knih. To je hodně slavbé, ale jistě si dokážete představit nebo blázinec kolem prvního září, takže na čtení zbývá opravdu minimum času.
 
 

 

Nejlepší kniha

 
 
 
 
Tady se mi rozhodovalo opravdu těžko. Klidně by nejlepší knihou mohlo být i Asylum nebo Útok z podzemí, ale nakonec jsem zvolila právě Milion sluncí, což je pokračování Lodě mezi hvězdami
 

 

 

Nejslabší kniha

 
 
 
 
 
Možná je toto umístění z části způsobené tím, že jsem od knihy měla velké očekávání a kniha mě docela zklamala. Hlavně mi nesedli hrdinové.
 

 

Nejlepší rozzuzlení

 
 
 
Zcela pochopitelně Milion sluncí. V celé knize je spousta odhalení a překvapení, ovšem to největší, které si autorka připravila, člověku doslova vyrazí dech.
 

 

 

Nejhorší konec

Tady mám opět jasno. Z knihy se totiž čím dál tím víc stávala nepochopitelná fantasmagorie a všechno korunoval ještě konec, který je mimochodem krásně otevřený, takže je možné, že se dočkáme i sedmého dílu...
 

Nejhezčí obálka

 
 
 

V tomto případě jsem se nedokázala rozhodnout, a proto jsem zvolila hned dva výherce této kategorie.

 

 

Nejhorší obálka

 
 
Původně jsem si nemyslela, že zvolím právě Rebely věčnosti, vždyť právě obálka byla to, co mě na knize nejvíc zaujalo. Ale oproti ostatním knížkách bohužel...
 

Nejočekávanější kniha

 

 
 
 
Tady vyhrála právě tato kniha, na kterou jsem se opravdu těšila. A možná proto jsem z ní pak byla zklamaná :(
 

 

Hrdina měsíce

V tomto případě jsem zvolila Bartieho z Milion hvězd. Proč? To se mě fakt neptejte. Ale Bartie mi byl vždy sympatický.

Hrdinka měsíce

 
 
 
 
Tuto kategorii vyhrála Abby. Je sice pravda, že byla celkem plochá, ale i tak se mi docela vryla do paměti.
 

 

 

Pár měsíce

Tak tohle je úplně jasný. Amy A Syn. Takový pár nepár. Strašně mě ti dva bavili, uvažování každého z nich, Synova zamilovanost...
 

Největší překvapení

 
 
 
Tohle vyhrává Poslední cesta do Podzemí. Bohužel v to mšpatném slova smyslu. Nečekala jsem, že se to všechno vyvine zrovna takhle, odhalení byla celkem velkolepé, ale ne zrovna logické.
 

 

 

Nejnapínavější kniha

 
 
 
 
Určitě chápete moji volbu. Asylum bylo děsivé a zatraceně napínavé.
 

Diskusní téma: Měsíční nej - září

Názor

Eliza 18.10.2014
Asylum si strašně moc chci přečíst a doma mám i Milion sluncí :D Rebelové věčnosti mě nijak zvlášť nezaujali po přečtení prvních pár stránek. Hezká část projektu a už teď se těším na říjnovou část ;)

:)

Kate 16.10.2014
Tohle by měl být už poslední díl PODZEMÍ. Co já vím, další se neplánuje. ;)

Re: :)

Eliz 18.10.2014
Vím, že má jít o poslední díl... Ale to na čtvrtém dílu psali taky :D Ne, myslím, že tohle by mělo být už definitivní. Přesto by mě celkem zajímalo, kam jako doplují

Nemesis "Neminka" Moriko 11.10.2014
Zajímevé :) Všechny knihy znám, ale četla jsem jen Milion sluncí. Podzemí jsem vzdala už před koncem prvního dílu. Na Rebely a Asylum se chystám :)
Co se obálek týče, mi se teda líbí obálka Rebelů asi nejvíce :D Moc se mi nelíbí spíš obálky Podzemí.
Nejlepší kniha - Milion Sluncí? Vím, že spousta lidí tuhle sérii hodnotí opravdu kladně, ale nevím, mi nějak nesedla. První díl byl naprosto nezajímavý, nebo teda s obrovsky nevyužitým potenciálem. Tenhle díl už byl o trochu lepší a třetí díl byl ještě lepší, ale pořád nic moc...
Ale je to tvůj názor a článek je zajímavý :)

Re:

Enki 12.10.2014
Začátek série Podzemí je o sáhodlouhých popisech, poslední dva díly jsou až moc dějem. Mám pocit, že ani jednou se nepodařilo autorům tyto dvě vlastnosti knihy vyvážit.
Mně se taky obálka Rebelů vážně líbila, ale asi se mi přežila no...
Máš tu částečně pravdu, co se týče Milionu sluncí... Bylo dost věcí, které mě na knize štvaly. Ale když mám výběr z těchto pěti knih, tak prostě těžko říct... Skoro bych zvolila všechny knihy.

Re: Re:

Eliz 12.10.2014
Nevím, jak je to možné, že mi tam skočilo jméno Enki, když jsem chtěla napsat Eliz

Přidat nový příspěvek