Já, pisálek 6

6) (podčást) >>> básně
- A co básně? Napsal/a jsi někdy nějakou?
- Jak jsi se dostal/a k básnění?
- psal/a jsi dřív poezii nebo prózu?
- baví tě více poezie nebo próza?
- porovnej kvalitu své poezie a prózy, co ti jde lépe?

- o čem tvé básně většinou jsou? Zabýváš se pozitivními nebo negativními/depresivními tématy?

 
A co básně? Napsal/a jsi někdy nějakou?

Nějakou tu báseň jsem napsala určitě, dokonce myslím, že nebyla jen jedna. Většinou to byly jen takové básničky, nazvat je básněmi snad ani nemůžu. Nic hlubokého v mých výtvorech nikdy nebylo, já bohužel postrádám jakýkoliv talent nebo to, co je na skládání básní potřeba. Prostě postrádám dobré nápady na rýmy. A když čtu úžasné básně na spřátelených blozích, tak si říkám, že na tohle vážně nemám. Už dost výmluvné může být to, že na tady na blogu nenajdete jedinou báseň mé tvorby.

Jak jsi se dostal/a k básnění?

Jak? Já nevím, asi tak, jak jsem se dostala k psaní povídek. Prostě jsem četla i básně, a jelikož už jsem taková, že musím všechno hnedka vyzkoušet, tak jsem se pochopitelně pokusila i o básničky.

Psal/a jsi dřív poezii nebo prózu? Baví tě více poezie nebo próza?

Tak to upřímně nevím, ale dovoluji si odhadovat, že jsem se dřív dostala k psaní prózy, protože, jak už jsem se zmínila básně pro mě moc nejsou. Próza mě bavila vždycky víc ať už se to týká čtení, nebo rovnou psaní. Mohla přitom pracovat moje fantazie, když jsem si představovala všechna ta místa a později ve svých povídkách si místa vymýšlela. Na básničky mi asi chybí ta správná fantazie. Takže mě víc baví psát povídky a příběhy, jelikož poezii jsem ještě na chuť nepřišla.

Porovnej kvalitu své poezie a prózy, co ti jde lépe?

Tak tady je to snad úplně jasné. Co se týče poezie, tak nemám skoro co porovnávat, ale i tak je jasné, že mi mnohem víc jde splácávat prózu. Je to danné tím, že se jí primárně věnuji, neustále se zlepšuji (alespoň si to myslím), také se rozvíjím díky čtení dalších a dalších knih. Možná kdybych četla básně, tak by to bylo jinak...

O čem tvé básně většinou jsou? Zabýváš se pozitivními nebo negativními/depresivními tématy?

Okamžitě bych napsala, že pozitivními tématy, jenže pak jsem se trochu zamyslela a došla k přesnému opaku. Respektive k tomu, že se zabývám negativními tématy, které se pak dopracují k nějakému pozitivnímu řešení. Složité, já vím. No, asi bych neměla psát nic, protože já přece básně nepíšu, ale z těch několika, co jsem kdy spáchala, tak vyplývá, že se jedná především o negativní témata.

Třeba časem nějakou tu báseň napíšu a zveřejním... Třeba :D

 

Diskusní téma: Já, pisálek 6

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek