Návštěva knihovny #2

Zase po dlouhé době jsem vyrazila do knihovny jednak vrátit půjčené knihy, jednak ukořistit nějaký nové. Zda se mi to povedlo, můžete níže posoudit sami, neboť se s vámi chci podělit o úlovek z návštěvy knihovny. A ještě: Tento projekt, který jsem nově zařadila do rubriky knihovna, pochází z dílny Michelle M.
 
 
 
Tak tedy, začneme zleva
 

Kovbojové a vetřelci

Osamělý pistolník a psanec v čele nesourodé skupiny lidí, nepřátel na život a na smrt, bojuje s mimozemskými vetřelci nejen o svůj život, ale o přežití celého lidstva.

Divoký západ 1873. V poušti nedaleko městečka Absolution se probere neznámý pistolník, který ztratil paměť, nevzpomíná si ani na své jméno. Jedinou stopou do jeho minulosti je podivný kovový náramek, který nosí na zápěstí.

V Absolutionu, jemuž tvrdou rukou neformálně vládne dobytkář a bývalý důstojník Dolarhyde, ho však někteří lidé zjevně znají a touží po jeho hlavě. Na tento zastrčený kout se však řítí pohroma, jakou městečko ještě nikdy nezažilo. Zaútočí na něj neznámí démoni. Vetřelci z nebes začnou nemilosrdně likvidovat místní obyvatele, některé pak unášejí na své lodě, kde je čeká neméně hrozný osud. Lidé nemají žádnou možnost se jim bránit a jejich jedinou šanci na přežití paradoxně představuje onen pistolník, který si postupně vzpomíná na vlastní minulost a záhy pozná, že vlastní účinnou zbraň proti démonům. Ve spojení s tajemnou okouzlující Ellou a bývalými nepřáteli – obyvateli Absolutionu, Dolarhydem, psanci a dokonce i Apači – se pouští do boje, který může rozhodnout o osudu lidstva.

(knihcentrum.cz)

-----> Film Kovbojové a vetřelci jsem viděla, ale o knize jsem neměla ponětí. Když jsem jí objevila, neváhala jsem a vzala si ji domů. Byla jsem zvědavá, jak bude kniha vypadat zvlášť když se jedná o knižní adaptaci filmu. Nyní pro vás připravuji recenzi, která už je k vidění na databazeknih.cz

Mrazivé léto

V jihošpanělském městečku Marbella si patnáctiletá Lyra připadá jako v ráji. Až do chvíle, kdy zmizí její spolužačka Pia. Lyra se rozhodne přijít tomuto záhadnému zmizení na kloub. Nedlouho poté je Pia nalezena mrtvá a z letní idylky se stává zlý sen. Lyře se zdá, že se její matka chová divně. Navíc je přesvědčená, že zahlédla svou sestru, která zahynula již před deseti lety. Co jí matka tají? Jaká děsivá tajemství měla zůstat navždy skryta?

(databazeknih.cz)

-----> Z této edice thrillerů už jsem četla alespoň dvě knihy, které se mi celkem líbily. Bylo to zase něco nového a ani nebyly příliš dlouhé. Po Mrazivém létu jsem sáhla spíš z nedostatku knih. Chtěla jsem si původně půjčit jinou sérii se stejným měkkým obalem, ale první díl měl někdo vypůjčený, tak jsem zahlédla Mrazivé léto a řekla si, že by nemuselo být špatné.

Stallo

 
 
Stallo je napínavý román, který lze těžko zařadit do nějakého žánru. Obdivuhodně napsaná kniha o trollech, démonech v nás a o vztazích s našimi dětmi, přírodou a zvířaty.

Rok 1977, Národní park Sarek v Laponsku. Fotograf, který se specializuje na focení divokých zvířat, vyfotí ze svého malého letadla zvláštní snímek medvěda uhánějícího přes močály, jemuž sedí na zádech podivné stvoření podobné dítěti, avšak chlupaté a s dlouhým ocasem. Vypadá jako malá opička, ale opice to není. Není to ani člověk, ani zvíře. Fotograf tvrdí, že zachytil trolla.

Léto roku 1978. Z chaty v dalarnských lesích ve Švédsku beze stopy zmizí malý chlapec. Jeho matka tvrdí, že ho unesl obr. Hoch není nikdy nalezen.

Rok 2004. Susso vytvoří webovou stránku věnovanou kryptozoologii. Zabývá se hledáním bytostí, jejichž existence dosud nebyla prokázána, jako jsou Yetti, Lochneská příšera nebo Velká noha. Nejvíce ji však zajímají trollové. Tuto posedlost zdědila po svém dědovi, známém fotografovi divoké přírody. Jednou Susso zatelefonuje stará žena a oznámí jí, že před svým domem zpozorovala malé podivné stvoření, které sledovalo ji i jejího čtyřletého vnuka. Susso popadne fotopast a okamžitě se za stařenou rozjede. Začíná děsivá výprava do neznáma…
(databazeknih.cz)
 
-----> Ta anotace... Prostě jsem nedokázala odolat a nepůjčit si tuto knihu. I s vědomím, že je to kniha spíš pro dospělé. Moc jsem se na Stallo těšila, protože anotace slibuje vážně hodně! Zkoušela jsem se začíst, ale zatím mi to nešlo. Když jsem ale otevřela knihu namátkou na nějaké straně a chvilku si početla, trnula jsem napětí. Na knihu jsem vážně moc zvědavá.
 

Hobit aneb cesta tam a zase zpět

 
Toto je příběh o tom, kterak se Pytlík vydal za dobrodružstvím a shledal, že náhle dělá a říká naprosto neočekávané věci… Bilbo Pytlík je hobit, který se těší z pohodlného a skromného života a jen zřídkakdy putuje dále než do své spižírny ve Dně pytle. Jeho spokojené bytí je však narušeno, když se jednoho dne u jeho prahu objeví čaroděj Gandalf v doprovodu třinácti trpaslíků a vezmou ho s sebou na cestu "tam a zase zpátky". Mají v úmyslu uloupit poklad mocného Šmaka, velikého a velmi nebezpečného draka…
(databazeknih.cz)
 
-----> Hobit je prostě klasika, nemyslíte? A já se musím přiznat, že jsem ji ještě nečetla. Když jsem v knihovně spíš omylem narazila na tuto knížku s krásnou filmovou obálkou, usoudila jsem, že je na čase svůj prohřešek napravit a knihu si půjčila. Zatím jsem viděla i dva díly filmového zpracování a slyšela jsem, že se prý knize příliš nepodobá, tak jsem vážně zvědavá.
 

Mayské proroctví - Hadí spirála

Caity byla předurčena sehrát důležitou roli při záchraně lidské civilizace. Je však ve velkém nebezpečí, zrádná organizace Fraternitas je jí v patách. Pokud Caity a její přátelé selžou, převezme vládu organizace a odsoudí vše k zániku. Podaří se získat dostatečnou sílu pro záchranu světa? Naplní se starodávné proroctví?
(databazeknih.cz)
 
-----> Už je to hodně dlouho, co jsem četla první díl, a i když jsem Hadí spirálu v knihovně viděla už několikrát, nikdy jsem si ji neodnesla domů. První díl byl sice pěkný, ale nijak mě vyloženě nezaujal a navíc kamarádka říkala, že dvojka je nic moc. Přesto jsem si ale řekla, že si Hadí spirálu přečtu...
 

 

Co na knihy říkáte? Četli jste nějaké, nebo se chystáte?

Diskusní téma: Návštěva knihovny #2

auxhnviooy@gmail.com

Nike Free Run 3.0 V4 14.12.2014

:)

Kate 23.10.2014
Hobita jsem před několika týdny dočetla. :)

Komentář

Zoey 21.10.2014
Hobita si určitě přečti, je vážně skvělý :) Mayské proroctví je taky dost chválené, a Mrazivé léto četla kamarádka a hodně se jí líbilo :´) Další knihy neznám, ale těším se na recenze! :)

Re: Komentář

Eliz 22.10.2014
Chystám recenzi na Kovboje a vetřelce, na Mrazivé léto píšu recenzi na databázi knih, takže sem dám odkaz a u ostatních knížek uvidím. Možná Hobit. :) Ale i tak teď mám dost recenzí do zásoby, když počítám i s filmovými :)

Přidat nový příspěvek