Jak to bylo (a bude)

Slíbila jsem, že přijdu se zápisem z mých letošních Vánoc. Nakonec jsem se to rozhodla pojmout v trochu větším stylu (protože Vánoce jsou momentálně už kapičku passé), takže se vám v mém článko-výkecu dostane nejen záznamu z Vánoc a Silvestra, ale i zhodnocení za rok 2014 a plány a předsevzetí do roku 2015. Vím, že mám zpoždění ve všech ohledech, ale očividně jsem chytila prázdninovskou lenost a dokopat se k něčemu je pro mě děsně těžký :D Takže mi snad prominete mé menší obrovské zpoždění.
 
Jaké radosti a strasti jsem zažila v období vánočních prázdnin?

christmas animated GIF

Letošní Vánoce byly takové nevánoční. Ještě 24.12. ráno jsem se moc vánočně necítila. Trochu se to změnilo během Zpívání u jesliček, protože vánoční výzdoba a koledy musely každého přesvědčit o faktu, že jsou tu nejkrásnější svátky v roce. Tahle akce k mým Vánocům prostě už patří a díky ní jsem mohla aspoň trochu naladit. Navíc přišlo neskutečně velké množství lidí, tak hodně jsem jich zas nečekala. :D Potom jsem pelášila domů, i když jsem u toho stihla pokecat s kamarádkou. Přišla jsem domů, kde už to bylo cítit takovým tím příjemným napjatým očekáváním. Večeře jako jídlo byla úžasná (i salát mi chutnal a to je vážně co říct). Kapra jsem teda neměla, místo toho jsem si pochutnávala na lososovi. Mňam. Jako společenská událost už večeře tak úžasná nebyla. Táta při proslovu pochopitelně nezapomněl zmínit nezdárnost své dcery (to jest já), zatímco mé bráchy do nebes vychvaloval. Bez mučení se přiznávám, že nejsem zrovna vzor dokonalé dcery, ale snažím se a někteřá jiná děcka jsou tisíckrát nezdárnější než já. Jen mi prostě přijde, že když jsou Vánoce jednou do roka, tak se to snad jednou může obejít bez přípomínek o tom, co jsem udělala či neudělala. Jinak rozdávání dárků bylo super, malý bráška byl neskutečně nadšený nejen z privilegia rozdávat dárky, co ležely pod stromečkem, ale i z dárků celkově. Pořád křičel z balkónu: Ježíšku, děkuju! Aspoň někdo to z hloubky srdce prožíval. Letošní dárky však byly opravdu krásné, dostala jsem několik úžasných knížek (včetně Trilogie Chaos, kterou jsem si moc přála a bylo to pro mě překvapení), nové botky, šálku, tričko, hřeben, vodové pastelky a spoustu dalších věcí.

Na půlnoční mši se to už lehce pokazilo, když mi H. přál k Vánocům, nasadila jsem asi dost načuřený výraz a ani přání neoplatila, jen zběžně poděkovala. Muselo ho to mrzet, ale mě v tu chvíli štvalo, že se uráčil vzpomenout si na moji maličkost až na půnoční, když mi mohl popřát po zpívání. Všem okolo popřál už odpoledne, jen mě jaksi opomenul. Horší na tom ale bylo, že ta nevraživost se pak s námi táhla až do teď. Další den (25.12.) jsem dopoledne strávila u kamarádky a trochu jsme to přepískly. Já měla průšvih, že se toulám bůhvíkde, když mám jít domů připravovat oběd a ona, že prý si domů tahá návštěvy místo, aby šla taky dělat oběd. Vyšel mi z toho zákaz počítač na dobu neurčitou (oficiálně po celé Vánoce), ale jak vidíte už nějakou dobu tu straším.

Další dny byly takové uspalé a líné, nic jsem nestíhala, všechno odkládala. V neděli (29.12.) jsme vyrazili na povánoční výprodej do AFI a já si koupila (respektive táta za babiččiny peníze koupil) krásnou modrou sukni, sexy červený šaty na ples a úžasnou mikinu. Pak brácha už nadával tolik, že jsem další nákupy vzdala. V úterý (30.12.) jsme šla s kamarádem do kina na Hobita 3. Původně nás mělo jít asi pět, jenomže zorganizovat dohromady tolik lidí je vlastně v našem případě nemožné, takže jsme zbyli my dva s K. No, nejdřív se mi moc nechtělo, přišlo mi divný, že půjdeme jen my dva, ale nakonec dobře, že jsem šla, byl super zážitek! Film se povedl a s kamarádem jsme si navíc skvěle popovídali nejen o Hobitovi (toho jsme rozebírali asi dvě hodiny XD), ale i o dalších věcech (většinou dalších filmech) a já si uvědomila, jak je to vlastně úžasná osoba, že s ním můžu mluvit o věcech, o kterých s jinými ne. Mezi dalšími lidmi si člověk ani nevšimne, jak je šíleně fajn. Na to s ním musí jít sólo do kina :D

2013 animated GIF

Silvestr byl... najednu stranu dost nevydařený. S H. jsme po sobě plyvali jedovatosti, já se tvářila, jako kdyby mě mučili, kdykoliv jsem cítila jeho pohled na mě, protože přesně tak jsem si připadala. Když už jsme byli donuceni spolu komunikovat, chovali jsme se nesměle a odtažitě, jako bychom za sebou neměli několik let společných zážitků. On se tvářil zničeně, já se tvářila nachlup stejně + plus jsem se ještě zmohla na téměř nenávistné pohledy. Kdyby věděl, jaký pohled ho čeká, nikdy by mi neskákal na záda v rámci novoročního přání. Ale uznejte, zvláštní způsob, jak člověku popřát šťastný nový rok. Na druhou stranu jsem si silvestr aspoň užila se svojí bezva kamarádkou, pokecaly jsme, jak jen to šlo, věčně se táhly za hlavní skupinkou. Smůla byla, že o půlnoci se jaksi udělala mlha a my z ohňostrojů okolo nic neměli. Domů jsem se dostala v jednu v noci a rodiče ani nic nenamítali, což je u nich dost divný (je mi 15)... :D. 1.1. byl ve městě fenomenální novoroční ohňostroj! Toť vše :)

 

Co se týče Knižní výzvy 2014 překonala jsem své očekávání.

Na začátku letošního roku jsem si troufala na 60 knih. V průběhu jsem to dokonce o 20 zvedla na konečné číslo 80 knih. A i tu toto hranici jsem nakonec překokala s celkovým součtem 

82 přečtených knížek za rok 2014

(více zde)
 
thanks animated GIF
 
 
 
Co se týče blogu, neměla jsem žádný plán na celý rok, ale teď můžu říct, že jsem spokojená se svým posunem. Spokojená s blogem, s jeho designem, s návštěvností, s články (ok, s většinou článků, některé jsou děs!). Navíc jsem navázala spolupráci s Knihcentrem. Napsali mi sami od sebe, to bylo hodně velké překvapení. Což zároveň znamená, že jsem začala s recenzemi, pak s různými projekty a dalšími věcmi. Dalo by se říct, že blog začal postupně dospívat a formovat se, i když je pořád v nepřetržitém vývoji. Taky jsem poznala spoustu skvělých blogerů, i když jenom skrze jejich články. Celkově musím říct, že svět blogů i můj blog samotný mi daly hodně.
 
Tady bych chtěla poděkovat všem, kdo se mnou šlapali tuhle cestu, všem, kdo naštěvovali blog a komentovali, ať jednorázově nebo opakovaně (zvláštní dík patří warce - mé pravidelné čtenářce a kamarádce). Doufám, že si blog udrží vaši oblibu v roce 2015 :)
 
 
 
 
A jak to bude vypadat v roce 2015?
 
Nejdůležitějším bodem a významým milníkem blogu v jeho historii bude přesun na blogger.com Webnode.cz je sice fajn, ale je spíš pro začátečníky hlavně kvůli svému jednoduchému ovládání. Když se ale člověk chce věnovat blogování maximálně, webnode.cz ho začně časem jaksi svazovat. Hlavně bych pak musela platit peníze, abych vůbec mohla blog spravovat, protože je tu určitá hranice. 300 článků a 100 MG, domnívám se. Zatím jsem v pohodě, ale radši si začnu postupně zvykat na blogger, než se pak musela rychle stěhovat. Spuštění druhé blogu plánuji někdy na konci ledna 2015.
 
Dál plánuji rozjet projekt s pracovním názvem 30 day of the best books. Půjde o to, že bude třicet možností nej- knih (nej v jakémkoliv smyslu - př. nejdelší, nejvtpnější,...) a vy k nim budete přiřazovat knihy dle svého výběru. Na každý den jednu bez nutnosti dělat výzvu dny po sobě. Je to dost originální projekt? Nebo někde už něco takového už vzniklo?
 
Dalším bodem jsou dlouhodobé povídky. Kdy se tu naposledy objevila nějaká kapitolka? Nejspíš v minulém tisíciletí! Už pracuju na jejich rekonstrukci a doufám, že se zase konečně rozjede. Povídky byly to, kvůličemu vznikl můj blog. A pořád mě děsně bavít psát je, ale neustále je odkládám, čemuž je teď konec! Začínám s povídkou Hradby mezi námi a vhlavě už se mi rodí nápad na další.
 
I v roce 2015 se plánuji zúčastnit Knižní výzvy od Ells. Tentokrát si rovnou nastavím hranici 80 knih.
 
Chtěla bych navázat další spolupráce, ale to už je ve hvězdách. Nějaké doporučení?
 
Začnu si psát deník! Tím myslím ten klasický v papírové podobě. To s blogem moc nesouvisí, ale já musím, musím znovu začít! Tolik úžasných zážitků mi protíká mezi prsty, aniž bych je někam zapsala.
 
Začnu jíst zdravě! Ne, nebudu držet hladovku, ani jinou dietu. Jen do sebe přestanu cpát všechno, co objevím. A taky začnu chodit zase běhat a hlavně tancovat! Na to tancování se už těším.
 
Nevím, co nového přinese další rok. Teď mám nějaké plány, které mám rozhodně v plánu dodržet, ale kdo ví (samozřejmě, kdo ví, co mi ještě přibyde nového, ty plány tady dodržím! Určitě!)

happy new year animated GIF

 
 
 
Ten článek je megadlouhej, že? No jo, omlouvám se. Trochu jsem se rozepsala...

Tak vám přeju všechno nejlepší v roce 2015. Ať se vám splní všechny přání, předsevzetí a plány!

 

Diskusní téma: Jak to bylo (a bude)

uk virtual phone number

virtuallocal 26.09.2021
<a href="https://virtual-local-numbers.com/countries/65-australia.html">voip mobile number australia</a>

Flads Ideld

JaZop 04.08.2021
<a href="https://cbdacbd.com/250-mg-cbd-oil-usa-for-increased-energy/">https://cbdacbd.com/250-mg-cbd-oil-usa-for-increased-energy/</a>

happy new year!

warca 06.01.2015
Výborně Eliz! Blahopřeji, že jsi to s blogem dotáhla až do dnešťního dne :D ! Nevím, jak to zvládnu, ale pokusím se taky trochu občerstvovat můj blog. Dále ti přeji mnoho úspěchu v psaní deníku (hlavně mi ho dej pak přečíst :3)
Tak to je vše a hlavně ať se daří! Krásný rok 2015
warca

Re: happy new year!

Eliz 06.01.2015
Ó, moc děkuji :) Taky se trochu divím :D
Jo, určitě se pokus!
Nevím, jestli by bylo úplně dobrý, aby ho někdo četl :D Spíš životu nebezpečné
Tobě taky :)

Re: Re: happy new year!

warca 11.01.2015
Nemáš zač :D
spíš pochybuji, že se k tomu nakonec dostanu.
Já to rysknu :3

Laura K. 03.01.2015
82 u Lokiho mala by som teda aj ja viac začať čítať, žeby som sa aj ja zapojila do výzvy hmmm.... inak aj pre mňa Vianoce nejako ubehli príliš rýchlo ani som si to nestačila uvedomiť a bolo po všetkom :/ :D

Re:

Eliz 03.01.2015
Určitě se zapoj! :) více na www.ells.cz
Tyhle Vánoce byly prostě zvláštní, vůbec jsem je neprožívala jako jiné roky...

Přidat nový příspěvek