Den co den

 
Autor: David Leviathan
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 344
Rok vydání: 2013/ČR
Díl: 1.
Vázaná s laminovaným potahem
 

 

První dojem

Obálka je naprosto úžasná. Mě teda zaujala hned na první pohled a podnítila moji zvědavost, co se asi může v knize nacházet. Jemné nekřiklavé barvy působí velmi dobře na čtenáře. Mnohdy mě obálka knihy dost ovlivní, ovlivní můj názor na knihu a tato obálka ten názor maximálně tak zlepšila. Co se mi také líbilo, že začáteční písmena jak autora, tak názvu knihy nebyla velká. Netradiční. Pěkné.

 

O autorovi

David Leviathan. Skvělý americký spisovatel. Jeho prvním dílem je Boy meets Boy.

 

Anotace

Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.
Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.

 

Postavy

A - on nebo i ona. V této knize on. Ten, kdo se každý den převtěluje do těla někoho jiného zhruba v jeho věku, každý den prožívá s pohledu někoho jiného a zároveň se snaží udržet si svoji totožnost.

Rhiannon - nenápadná, ale okouzlující a něžná dívka, do které se A zamiluje v podobě jejího přítele Justina, silný charakter, jemnost, umění říct v pravou chvíli pravou věc

 

Můj názor

Kniha mě doslovně uhranula a fascinovala od první do poslední stránky. Ten nápad, zpracování, to jak A hledal sám sebe. Prostě jsem se do té knihy okamžitě zamilovala. Občas se mi stává, že po přečtení jakéhosi úvodu na zadní straně obálky mám mnohem větší očekávání od knihy. Tady se mi to opravdu nestalo. Autor neustále překvapoval, v knize se střídaly různé charaktery lidí a do toho A, který musel bojovat, aby si udržel sebe, svůj charakter v cizím těle. Rhiannon měla skvělé vlastnosti, dokonale dokreslovala příběh, zapadala do něj. Závěr navodil to správné očekávání dalšího dílu, protože poslední kapitola je maximálně neurčitá, volaící po dalším pokračování. Příběh zdaleka neskončil. Kniha je krásná a zároveň smutná. Dokonce jsem ji musela přečíst dvakrát po sobě. Geniální dílo.

 

Hodnocení

Obálka

85%

Kniha

100%

 

Všechny díly

Diskusní téma: Den co den

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek