Návštěva knihovny #1

 
Tak je to tu. První díl projektu od Michelle M.
 
 
Knihovnu jsem návštívila v pátek 5.9. Původně jsem plánovala, že to bude jen taková rychlovka, vrátím přečtené knihy a zmizím, protože mě dost tlačil čas. Nakonec jsem tam pobyla trochu déle a nějaké knížky si půjčila. Aspoň budu mít co číst, pokud se najde trocha času mezi učením a školou.
 
 

Milion sluncí

Celé Universum je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos. 

Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami? (cooboo.cz)
 
-----> Tuhle knížku jsem začala už číst, jenže pak záhadně zmizela (mamka ji bez mého svolení vrátila do knihovny). Jsem ráda, že se mi Milion sluncí podařilo ukořistit dřív než mojí kamarádce, protože se mi po skvělém prvním dílu rozhodně nechtělo čekat dobu na druhý. Jsem opravdu zvědavá na další odhalení o Universu, kterých se v knize nepočítaně
 

Všechny barvy země

Amy a Syn konečně opustili skličující zdi vesmírné lodi Universum. Jsou připravení začít znovu, vybudovat si nový domov – na Zemi Centauri, planetě, ke které musela Amy plout přes celý vesmír. Ale nová Země není rájem, v který doufala. Jsou tu obrovští pterodaktylové, květiny, jejichž vůně vás paralyzuje, a tajuplné ruiny, které skrývají mnohem více, než se na první pohled zdá. A největší tajemství? Že by na této planetě nebyli sami? A pokud chtějí zůstat, budou muset bojovat! (cooboo.cz)
 
-----> Na závěrečný díl trilogie se těším opravdu hodně, zvlášť protože se děj má údajně odehrávat na té nov planetě, kam mají doplout. Což samozřejmě souvisí s moji zvědavosti ohledně toho, jak se tam dostanou o přes všechny překážky, které jsem se dozvěděla v prvním díle a na začátku druhého. Navíc obálka je prostě překrásná.
 
 

Poslední cesta do podzemí

 

Podzemí odhalilo svou nejtemnější stránku. Nikdo na Povrchu už není v bezpečí. Styxové proudí přes Anglii a zanechávají za sebou jen smrt a zkázu.

Zdá se, že tentokrát je nic nezastaví. Snad jedině zázrak může zachránit lidstvo. Hluboko v nitru Země musí Will Burrows s Elliott odhalit dávná tajemství, která mohou zachránit životy všech...

-----> Doslechla jsem se o tom, že šestý díl rozhodně není už tak dobrý jako předchozí díly a že jde autorům spíš jen o peníze. Na jednu stranu jsem za další díl ráda, protože série Podzemí je fakt skvělá a zajímají mě osudy Willa a jeho přátel. Na druhou stranu mi zas přijde divné, že když na čtvrtém dílu psali, že je to poslední díl, tak proč tu najednou máme další dva? To se bude táhnout do nekonečna? I když proč ne...

 

Rebelové věčnosti

Nadnárodní korporace Tempus Fugit dosáhla nemyslitelného – dokáže obchodovat s časem. Chcete koupit nebo prodat deset let života? Nebo rovnou celý? Věčný život se zdá na dosah. Ale je tato převratná technologie skutečně tak bezpečná, jak tvrdí Tempus Fugit? Nebo jsou všechny ty podivné události, které se dějí po celém světě, důsledkem zahrávání si s časem a tím i celým vesmírem a dříve či později uvrhnou svět do chaosu, jak tvrdí tajemná organizace Rebelové věčnosti?

A jak s tím vším souvisí Willis, který se o nic z toho nezajímá a pouze se raduje z právě získané svobody a vlastního bytu? Nakonec si však i on bude muset vybrat jednu ze znepřátelených stran. A rozhodně to nebude lehká volba, protože věci nejsou takové, jakými se zdají být… (databazeknih.cz)
 
-----> Na tuhle knihu se moc těším a jsem zvědavá, co od ní mohu očekávat. Anotace zní velmi dobře, ale jinak si pod názvem toho nedokážu moc představit, jelikož ji nikdo z kamarádek nečetl a neporeferoval. A tak jsem jen plná očekávání (+nelíbí se mi vůbec jméno Willis :P)
 
 

Asylum

Dan Crawford tráví léto v přípravce pro nadané studenty v New Hampshire College. Starý dům, bývalý ústav pro nepříčetné a nesvéprávné zločince, skrývá mnohá tajemství. Dan se svými přáteli Abby a Jordanem prozkoumávají temná zákoutí pochmurného domu, postupně je přepadají noční můry a dohánějí nevysvětlitelné události, mysteriózní zprávy a fotografie.

Brzy zjišťují, že ne náhodou všichni tři tráví prázdniny právě na tomto místě. Ústav totiž v sobě ukrývá klíč k velmi temné minulosti, která přátele spojuje. A jistá tajemství se derou na povrch.
 
-----> Knihovnice mě varovala, že je to fak t děsivá knížka, že prý jenom do ní nakoukla a stačilo jí to. Tak nevím. Rozhodně tu knihu nebudu číst před spaním, protože to by pak moje fantazie pracovala na plné obrátky. Ale do knihy se určitě pustím, horor jsem už dlouho nečetla.
 

A co vy? Četli jste nějakou z těchto knih nebo se teprve chystáte?

Diskusní téma: Návštěva knihovny #1

Nemesis Moriko 13.09.2014
Milion Sluncí & Všechny barvy země jsem četla, z Podzemí jen 1. díl..
Popravdě, navzdory tomu, že většina lidí tyhle série považuje za skvělé, mě ani jedna z knih pořádně nebavila.. Milion Sluncí a Všechny barvy země byly ještě celkem fajn (i když první díl byl pro mě velkým zklamáním), Podzemí jsem ani nedočetla (totiž, nějakou dobu mě hodně bavilo, ale konec už byl takový.. no divný.)
Ostatní knihy neznám, i když o Asylumu jsem slyšela, a obě vypadají hodně dobře :)

Re:

Eliz 13.09.2014
S Podzemím s tebou souhlasím. První čtyři knihy měly jakž takž smysl, i když mi mnohokrát vadily dlouhé popisovací pasáže, kdy se toho moc nedělo.Vlastně příběh byl takový povolnější, občas akce, ale i hluchá místa. V posledních dvou dílech akce a napětí hodně přibylo, jenže začala z toho být dost velká fantasmagorie...

Názor

Eliza 12.09.2014
Jáááá cíííí Asylůůůůůůůům. Na to napiš recenzi určitě, páč si ho chci přečíst už nějakou tu chvíli. Zbytek knih taky znám a líbí se mi, ale Asylum!!! xD

Re: Názor

Eliz 13.09.2014
Potěší tě, když ti řeknu, že recenzi na Asylum určitě plánuju??? :D

:D

warca 07.09.2014
Dobře víš, že se chystám na Milion sluncí a to druhý :D

Re: :D

Eliz 07.09.2014
Ha, proto jsem si pospíšila do knihovny :D

Přidat nový příspěvek