Vánoce knihomola TAG

Hi guys! Tak a je to tady. Ani mě se nominace na nějaký te tématický TAG nevyhnula, přesněji řečeno Nemesis Moriko mě nominovala na TAG Vánoce knihomola, který pochází z blogu Dvou knihomolek. I když se můžu tvářit, že mi to děsně vadí, jsem naopak celkem ráda, protože jsem chtěla stvořit něco vánočního, ale nějak mi scházely nápady a inspirace. Takhle máte šanci dozvědět se něco o tom, jaké Vánoce máme u nás doma a já mám šanci navodit na blogu vánoční atmosféru.. 
 
Teda ne že bych se cítila nějak vánočně. Mám totiž extrémní anti-vánoční náladu, ale to jinak nejde, když vám do pokoje oknem svítí sluníčko jako někdy na jaře... Už několik dní se v sobě snažím vzbudit pocit, že Vánoce jsou tu, takže hurá!, ale nejde to. Třeba témhle TAGem... :D
 
1. Jak slavíš Vánoce
ADWEEK animated GIF
Nijak nezvykle. Jako každý rok samotným Vánocům předchází zpívání v nemocnici na LDN a dětském oddělení a taky spousta zkoušek na Vánoční zpívání u jesliček, taky pečeme cukroví (i když né moc), obíháme obchody a sháníme dárky, načež většinu z nich balím já, protože mí rodiče to bytostně nesnáší (svoje dárky si samozřejmě nebalím :D) No a 24. prosince dopoledne jsem většinou nucena s něčím pomáhat, ať už se to týká vaření nebo uklízení, ale na sezení mám času málo. Odpoledne zpívám a hraju na již zmiňovaném Vánočním zpívání, načež se tmou ploužím domů. Pak je samozřejmě Večeře s velkým V, kdy taťka statečně jí kapra a my ostatní se raději spokojíme s řízkem nebo lososem, po ní přijde "Ježíšek" a my rozbalujeme dárky. Obvykle to je děsný blázinec, balící papír lítá vzduchem. Další dny pak "trpíme" návštěvy u všech možných babiček a známých.
 
2. Co ty a cukroví? Jaké je tvé nejoblíbenější?
 
Já a cukroví? Vztah spolu máme výborný, ale naštěstí se mi ho dostává jen jednou ročně, protože jinak bych asi neprošla dveřmi. :D Doma ho teda nikdy moc nemáme a ještě zdravá varianta - perníčky, linecké a vanilkové rohlíčky - a málokdy nám vydrží až na Štědrovečerní večeři. Zato u babičky je ho vždycky tolik, že ho můžeme jíst až do Velikonoc. Ale tentokrát po něm moc neprahnu. Já nevím, prostě mi nepřijde, že jsou Vánoce a tím pádem i cukroví. Zvláštní. A moje nejoblíbenější? Těžko říct. Je toho asi víc, ale favoritem jsou vanilkové rohlíčky.
 
3. Co máš na Vánocích nejradši?
christmas animated GIF
 
No, popravdě asi to, že jsou prázdniny a já nemusím do školy a nemusím se stresovat, učit se, pořád na něco myslet a něco nestíhat. Není lepší pocit, než že si můžu říct: Ale to nevadí, prostě to udělám až zítra. Já vím, zní to možná mco povrchně, ale jinak mě nenapadá, co jiného. Taky miluju tu vánoční atmosféru plnou napětí, když čekáme až zazvoní zvoneček, ale jak už jsem psala, tohle je to, čeho se mi momentálně moc nedostává. A ještě sníh! Vánoce a sníh to je nejlepší kombinace, ale bohužel nevypadá, že by se něco takového chystalo.
 
4. Jaká knížka podle tebe patří k Vánocům?
 
Přemýšlím, přemýšlím... Právě k Vánocům mi nejvíc sedí asi Esej o tragédii, protože má skvělou zimně laděnou obálku a většina děje se odehrává právě v zimě. Třeba scéna, kdy Tim a Vanessa staví iglú... A pak ještě knížka V pasti, která sice nemá co dočinění s Vánocemi, ale odehrává se taky v zimě a sněhu tam je opravdu hodně.
 
5. Tvé oblíbené vánoční písně?
 
To nevím. Neposlouchám žádné zahraniční vánoční písně a českých koled mám obvykle plné zuby ještě dřív, než nastane Štědrý den. Takže asi žádné.
 
6. Na které filmy/pohádky se letos chceš podívat? Které neodmyslitelně patří k tvým Vánocům?

Upřímně? Nejradši bych tenhle rok televizi úplně vynechala a asi to tak udělám. Proč? Nemám na ni náladu, většinu pohádek jsem už viděla a nebaví mě marnit koukáním čas a mamka koukání na televizi o Vánocích stejně nesnáší. Možná si nějakou pohádku vyhlédnu, ale k tomu bych nejdřív potřebovala televizní program (a ten nemám), protože nesnáším to prolikávání programy, kde nic zajímavého nedávají a já musím čekat, až se objeví něco, co mě bere. Poslední dobou se vůbec nekoukám na televizi, spíš sleduju seriály nebo filmy online. A pohádky, co patří k mým Vánocům? Asi takové ty, co už znám nazpaměť a jsem na ně vážně alergická. Př. Mrazík, Anděl Páně, Tři ořísky pro Popelku,...
 
7. Kterou knihu bys ráda nalezla pod stromečkem?
christmas presents animated GIF
Já bych tam moc ráda našla hned tři: Hlas nože, Temný ráj, Válku nože. Tak moc, moc si je přeju, ale vím, že je tam stejně nenajdu, protože někdo zapomněl... >.< Taky bych tam ráda objevila knihu Od Kathy Reichs Únos, což je 4. kniha o dobrodružství virátů. Chtěla jsem si ji koupit za poukázku ze školy, ale nemám poukázku a tedy ani knížku. Ale jinak tam určitě nějakou knížku najdu, jsem zvědavá, která to bude.
 
8. Naděluješ naopak ty nějakou knihu? Jakou?
 
Naděluji hned tři! Jednu pro mamku, jednu pro taťku a jednu pro kamarádku. Už jsem zapomněla, jak se ty knížky pro rodiče jmenují, ale není to beletrie, je to spíš něco o životě a nějaké rady a tak. A pro kamarádku mám Tak padne náš svět.
 
9. Prostor pro vánoční blahopřání!
 
Takže moji milí, z celého srdce bych vám chtěla popřát ty nejkrásnější a nejúžasnější a nejveselejší Vánoce, hodně pohody a radosti a též i zdraví, kdo to potřebuje, taky spoustu (nejen knižních) dárečku. Prostě si ty Vánoce užijte co to jde, vždyť jsou jen jednou do roka.
 
10. Prostor na "škodíkovské" nominace:
 
Nebudu nominovat nikoho. Myslím, že momentálně mají všichni plné ruce práce a kromě toho Vánoce už jsou v podstatě tady. Ale kdybyste někdo chtěl si TAG udělat, ani v nejmenším vám v tom nebud bránit :)
 
 
PS.: Těšte se na deníkový vánoční speciál, který shrne mé zážitky z Vánoc.
 
Tak ještě jednou: Šťastné a veselé!
merry christmas animated GIF

 

Diskusní téma: Vánoce knihomola TAG

:)

Zoey 25.12.2014
Taky Krásné Vánoce, Šťastný Nový Rok a tak všechno okolo <3
Mimochodem, skvělé odpovědi ^^

Re: :)

Eliz 28.12.2014
Děkuju :)
A děkuju ještě jednou :D

Krása

warca 25.12.2014
Veselé Vánoce Majušenko!!! Máš nádherný blog jako vždy!

Re: Krása

E 28.12.2014
Ó, děkuji ti převelice :D

Re: Re: Krása

Eliz 28.12.2014
Teda Eliz, ne E :D Nějaký překlik

Přidat nový příspěvek