Já, pisálek 4

4) (podčást) >>> fanfikce
- Co si o fanfiction myslíš? Je to pouze příběhy psané někým, kdo nemá dost originality vymyslet něco vlastního či je to odvážný pokus napodobit dokonalost nějaké knihy?
- psal(a)/píšeš nějaké fanfikce? Na co?
- máš nějakou oblíbebou FF, kterou čteš?
 

Já vlastně nevím, co si mám o fanfikci myslet, protože jsem nikdy nic takového (účelně) nepsala, takže nemám žádné zkušenosti. Je to samozřejmě v částečně jednodušší - například u postav, pokud si někdo vypůjčí už existující postavy, část práce mu odpadne. Nemusí vymýšlet jména, vlastnosti. Pokud si vyberou dobré postavy, tak  jim nehrozí, že stvoří ploché bezpáteřní hrdiny, tzv. Mary Sue nebo Gary Stu v případě mužského hrdiny. Zkrátka je fakt, že není potřeba tolik fantazie, protože pisatel má už předpřipravený námět, svět, hrdiny. Na druhou stranu není lehké stvořit kvalitní a pěknou fanfiction, aby čtenáře zaujala, aby nebyla příliš podobná předloze, aby zas přepříliš neobočovala. Zlatá střední cesta, jak se říká. Fanfiction je vlastně hodně těžké stvořit, i když se to nezdá. Já si třeba nedokážu představit, že bych se do něčeho takového pustila


Nikdy jsem se k tomu neodhodlala. Nevím, možná časem. A netuším, na co bych fanfikci psala. 

Momentálně nečtu nějakou fanfiction a nevypadá to, že bych někdy nějakou četla. Ono je to strašně těžké, ta daná fanfikce většinou osloví pouze tu část čtenářů, kteří jsou zároveň fanoušky předlohového díla a to je dost omezující. Mě by třeba nebavilo číst fanfikce na Upíří deníky, protože ty mi nic neříkají. Nikde jsem neviděla fanfikce třeba na Měsíční kroniky nebo na Legendu nebo na Inkarceron atd. Většinou jsem zahlédla fanfiction na něco s upíry a to není moje parketa. 

 

Diskusní téma: Já, pisálek 4

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek