Povídka o osudu

Nějak mě chytlo psaní kratkých povídek, něco na styl drabble. Takže teď tu pro vás mám jednu o osudu
 

 

Povídka o osudu

 

Sedím v autobuse, civím do sešitu ruštiny na slovíčka, která se mi kroutí před očima. Celé moje tělo zoufale volá po odpočinku.

    Dnešní přespolní běh a celý týden školy, kdy jsem se ani pořádně nevyspala…

    Autobus právě přijíždí na kruhový objezd, kde může jet buď rovnou trasou k mému domu, nebo absolvovat okružní jízdu po městě.

    Nějak dneska nemám na objíždění náladu. Nějaké nutkání mě donutí vystoupit na další zastávce, odkud to mám přímo k domu. Když se s bolavými nohami potácím domů, nechápu, proč jsem vystoupila. Třešničkou na dortu je prudký kopec, kdy si jen přeju hodit sebou na postel.

    Když se doma vyčerpaně složím, volá mě bratr: „Hele ségra, zrovna ukazujou, jak se ve městě vyboural nějakej bus.“ Píchne mě u srdce. Navzdory únavě se jdu podívat. Spíš letím. Ano, číslo a čas souhlasí. Moje děsivá předtucha se vyplňuje.

    Všichni cestující mrtví. A já bych mezi nimi byla taky, kdybych nevystoupila a nešla domů pěšky. Nějaká vyšší moc, možná osud, totiž chtěla, abych dnešek přežila.

 

Diskusní téma: Povídka o osudu

:D

warca 16.12.2014
Chudáci lidi :D Vážně dobré :D

Re: :D

Eliz 18.12.2014
Opravdu? :D Dost ses ušklíbala, když jsi to vedle mě četla :D

Ouu..

Silluety 01.12.2014
:O no tpč.. ještě řekni že se tohle stalo tobě a ouu shit :O za tohle bych zabíjela! Je to strašný, ale jo.. takový je osud :) jo, věřím na osud :)

Re: Ouu..

Eliz 02.12.2014
Néé, to se mi fakt nestalo :D TO bych z toho měla trauma až do konce života... Ale pravda je, že jsem takhle jednou jela domů z hudebky autobusem a ten měl objíždět celé město, ale mě prostě něco donutilo vystoupit a jít domů pěšky. Nechápu proč... ale bylo to děsně silný nutkání

Přidat nový příspěvek