Měsíční nej - říjen

A je to tu! Historicky první filmové měsíční nej na tomto blogu! Jste zvědaví? Já taky :D Ale přestaňme to jen okecávat a přistupme k činu!
 
Za měsíc říjen jsem shlédla celkem šest filmů, což je na mě opravdu výkon, musím se přiznat. Ono kloubit to se čtením, sledováním seriálu a blogováním a samozřejmě školou, je celkem obtížné. Jak už jsem zmínila, filmů bylo šest a mezi nimi se nacházý i Labyrint: Útěk, na kterém jsem byla s kamrádkou v kině! Mimochodem těšte se na recenzi.
 

poster

poster

poster
Poster k filmu 
						Transformers: Zánik

poster

poster
 
 
Labyrint: Útěk (Wes Ball), X-men: První třída (Matthew Vaughn), Proroctví (Alex Proyas), Transformers Zánik (Michael Bay), Válka světů (Steven Spielberg), Jeníček a Mařenka - Lovci čarodějnic (Tommy Wirkola)

(v závorce jsou uvedeni režiséři filmů)

Nejlepší film


poster

Proč zrovna tahle volba? Ani sama nevím, ale pravdou, že mě X-men: První třída prostě uchvátil, skvělé efekty, celou dobu akce, žádná nápadně hluchá místa, prostě nadupaný snímek. Po celý film jsem se skvěle bavila a mimoto Profesor X za mlada... :3 :D Možná se dočkáte i recenze.

 

 

Nejslabší film

V této kategorii jsem se hodně rozhodovala, jaký film sem umístit. Favorité, dá - li se to ta říct, byli hned dva. Uvažovala jsem o Jeníčkovi a Mařence a o Válce světů. J a M - Lovci čarodějnic je určitě "béčkový" film a Válka světů, ač měla dobrou myšlenku, mě také docela zklamala, ale já se prostě nemohla rozhodnout, který z nich je ještě o kapičku horší. Mohla jsem zvolit oba dva, ale nemyslím, že by si to zasloužily. Proto jsem nakonec došla k názoru, že tohle políčko nechám tentokrát prázdné.

Nejlepší rozzuzlení/konec

 

poster

Tady jsem naopak měla jasno hned o začátku. Od začátku až do konce jsem byla naprosto napjatá a očekávala nějakého rozzuzlení toho všeho, protože jsem absolutně netušila, co by o mohlo být. Nakonec mě sice samotné rozzuzlení zklamalo, protože to je podobné některým jiným dystopiím, ale úplně závěr mě naopak naprosto zmátl a všechny moje dosavadní přesvědčení, že děj chápu, se rozplynula jako pára nad hrncem. Chce to druhý díl!

 

Nejhorší rozzuzlení/konec

Poster k filmu 
						Transformers: Zánik

Ani o téhle kategorii jsem nemusela dlouho uvažovat. Pokud jste viděli všechny předchozí díly Transformers, Zánik vás prostě nedokáže nijak pořádně překvapit. Rozzuzlení bylo s přehledem nejhorší, pokud vůbec k něčemu takovému došlo. Naprosto předvídatelné. Přesto se našlo i něco málo, co mě dokázalo trochu překvapit. Například Megatron. Na druhou stranu to byly ale pořádně napínavé 2,5 hodiny. Víc o mém hodnocení se dozvíte v plánované recenzi.

 

Nejočekávanější film

poster

 

Ale no tak. To je přece naprosto jasné! Na Labyrint útěk jsem se nehorázně těšila, až se budu moci vypravit do kina, jenom co seženu stejně nadšeného parťáka. Měla jsem hodně velké očekávání a film mě nezklamal. Jááá chci druhý dííííl!

 

Hrdina měsíce

poster

poster

 
 
Musíte omluvit moji malou nerozhodnost. Ať jsem dělala, co jsem dělala, nedokázala jsem se rozhodnout, jestli Hrdinou měsíce bude Profesor X za mlada nebo záporák Gally z Labyrintu. Oba jsem si moc oblíbila, protože Will Pouter Gallyho ztvárnil na jedničku a James McAvoy je ve filmu proklatě sexy.
 
 
 
 
 

Hrdinka měsíce

 

poster

Znáte Dakotou Fanning? Co je to za blbou otázku, že? Myslím si, že většina z vás o této skvělé mladé herečce už slyšela. A právě ona ztvárnila před skoro deseti lety malou Rachel  - dceru Raye Ferriera (Toma Cruise). Pravdou je, že polovinu filmu provřískala, ale i tak byl její filmový výkon s přihlédnutím na věk briliantní.
 
 
 
 

Pár měsíce

poster

 

 

Ačkoliv se nejedná o pár v pravém slova smyslu, Jeniček a Mařenka jsou jako sehraná dvojka naprosto nezapomenutelní. Málokteří sourozenci si takhle rozumí, vzlášť co se zabíjení čarodějnic týče :D (a Jeníček s tou bílou čarodějkou v jezírkové scéně je tááák rozkošně neohrabaný :3 - pro ty, kdo film viděli)

 

Nejnapínavější film

Poster k filmu 
						Transformers: Zánik

Ačkoliv mě Transformers Zánik ve spoustě věci zklamal, hlavně v tom, že mě film ničím nedokázal  překvapit, přesto o něm musím říct, že je zatraceně napínavý od začátku do konce. Režisér se totiž s kladnými hrdiny vůbec nemazlí a celý snímek je nabitý nejistými souboji, jejichž vítězství je spíše nakloněno záporákům.
 
 
 

Film k zamyšlení

poster

Něco na tom bude. Představa, že je tu nějaká mocnější síla, která se postará o to, aby lidstvo nevyhynulo, je vcelku pozitivní.
 
 
 
 
 
 
poster

 

Stejně tak i tenhle film přináší určitou možnost zamyslet se nad nějakými věcmi. Třeba, že záchrana lidstva před mimozemskou civilizací leží na bedrech těch nejmenších z nejmenších naplanetě Zemi.

 

 

Největší překvapení

poster

Prostě jsem nečekala, že mě film až tolik uchvátí...
 
 
 
 
 
 

Nejkrvavější film

(speciální proměnná kategorie)
 
 

poster

A vítězem téhle kategorie se pochopitelně stává film Jeníček a Mařenka - Lovci čarodějnic, protože zabít takovou čarodějnici - to zkrátka nejde diskrétním způsobem. V každém případě musím vzduchem létat hlavy, končetiny a vnitřnosti. Koneckonců ani čarodějnice nejsou zrovna vybíravé v tom, jak zneškodnit člověka. Vězte, že za tenhle film proteče hodně krve a křupne dost lebek.
 
 
 
 
 

A co vy? Jaký máte názor na zmíněné filmy?

 
 

Diskusní téma: Měsíční nej - říjen

:)

Kate 29.11.2014
X-men: První třída? To je nějakej remake či co? :D

Re: :)

Kate 29.11.2014
Jo, už jsem se zorientovala. Blbě jsem četla. :D

Re: Re: :)

Eliz 08.12.2014
V pohodě :D Tihle X-meni se totiž časově odehrávají ještě před všemi ostatními X-meny.

filmy

Ami 14.11.2014
Zajímavé filmy, osobně jsem uvažovala na Labyrintem...

Re: filmy

Eliz 14.11.2014
Labyrint určitě zkoukni, je to super film :)

Celkově :D

Silluety 09.11.2014
No bože :3 děkuju za nápady :) některé jsem viděla a nebo znám :)
jináč děkuju, že jsi mě upozornila x_x asi sem byla nějako mimo či co x_x každopádně se moc omlouvám :D
Silluety,- silluety.blog.cz

Re: Celkově :D

Eliz 10.11.2014
Není zač :D To já většinu filmů vidím s nejmíň půlročním zpožděním, než vůbec zjistím, že něco takového existuje... :D To je v pohodě, zapomněla ti to napsat na blog, takže všechno ok :D

filmy

warca 08.11.2014
Krásné měsíční nej! Chtěla jsem se určitě podívat na X-men: První třída, ale nestihla jsem to a jeníčka s Mařenkou taky ne :(

Re: filmy

Eliz 08.11.2014
X-men je prostě úplně úžasně super! J a M taky jdou, ale je tam celkem dost krve... :D

Přidat nový příspěvek