Kniha kouzel TAG

Dámy a pánové (inteligentní oslovení, že? :D) mám tu pro vás další TAG, na který mě tentokrát nominovala Zoey, takže jí moc děkuji :) Jak už jste pochopili z nadpisu, jedná se takový trochu kouzelný TAG. Upřímně jsem i já sama momentálně zvědavá, co všechno o kus níž vykouzlím.
 

1. Kouzlo, jež Vás přenese do děje jakékoliv knihy, přesně do chvíle, kterou si vyberete.

Kam se necháte přenést, do jaké chvíle a proč?

Momentálně mě napadá kniha Léto mrtvých. Nevím přesně do jaké chvíle, ale asi někam ještě před vražedné šílenství Jukia. Proč? Abych toho malého vraždícího maniaka někam zavřela dřív, než začne kolem sebe zabíjet lidi hlava nehlava. Hlavně bych tím zabránila vraždě jedné nejmenované osoby, která si smrt vůbec nezasloužila a naopak Jukio by si za to zasloužil doživotí. A pak ještě Esej o tragédii. Nechala bych se přenést do té scény, když Duncan na kopci zahajuje ročníkovou hru, a pak bych nějak zařídila, aby Tim neuděla to, co uděla. Ne, mám lepší nápad! Radši bych zvolila scénu, kdy Tim krade prášky na bolest hlavy, protože to je vlastně takový bod, který má na svědomí to ostatní špatné.

2. Kouzlo Vám umožní vytáhnout libovolnou postavu z knihy a přivést ji do reálného světa.

Koho vytáhnete a proč? Co s ní uděláte v reálném světě?

Zaprvé bych vytáhla z knihy Wicca hlavní hrdinku Morgan a pořádně bych té nemožné a neskutečně protivné a namyšlené k*ávě nafackovala. Pak bych taky vytáhla z knihy Den co den hlavního hrdinu A za jediným účelem: popovídat si s ním. Strašně ráda bych vedla rozhovor s osobou, co každý den mění tělo hostitele, musel by to být nezapomenutelný zážitek. Kolik ještě můžu? :D Protože pak bych vytáhla z knihy Ten, kdo stojí v koutě Charlieho a též bych s ním chtěla strávit pár hodin povídáním si, jelikož Charlie je neuvěřitelně úžasná postava. A nakonec bych ještě prosila Vlka ze Scarlet. Ten je totiž tááák sladkej :3

3. Kouzlo, které Vám dá možnost přetvořit konec jedné knihy.

Který konec předěláte dle vašich představ a proč? Jak moc velký rozdíl mezi původním a novým koncem bude?

Moc ráda bych předělala konec šestého dílu Podzemí. Prostě bych z toho udělala menší fantasmagorii. Ten konec je naprosto šílený a navíc na můj vkus příliš otevřený. Rozdíl by byl asi velký, protože to, co stvořili Gordon a Williams, je podle mě blábol vařený z vody. Taky bych se pokusila udělat něco s koncem Inheritance. Celosvětový bestseller a my se dočkali právě takového konce? Mě přišel jen moc smutný a celkově se mi k celé sérii moc nehodil. Nejradši bych dala Aryu a Eragona dohromady, což by nebyla až tak velká úprava. Jo a taky závěr Dračí brány. Podle mě tak umřelo moc lidí. Pár bych jich nechala naživu. To samé platí o Nijuře. Též moc mrtvol.
 

4. Kouzlo má za účel zabít postavu z knihy dle Vašeho výběru ve Vámi zvolenou chvíli.

Kterou postavu, kdy a proč zabijete? Jak to podle vaší teorie ovlivní děj knihy?

Kdybych měla pomstychtivou náladu, nejradši bych zničila Morgan z Wiccy. Velkodušně říkám, že by mi bylo absolutně jedno kdy. Hlavně aby bylo po ní. Ale já nějak nemám tu správnou vraždící náladu, takže Morgan nechávám zatím žít. Važ si toho! A myslím si, že by to děj knihy moc neovlivnilo. Stejně by to byly pořád žvásty.

5. Když tímto lektvarem polijete stránku knihy, přehraje vám scénu, která se zrovna odehrává

Jakou scénu byste takto chtěli vidět na vlastní oči a né o ní jen číst a z jaké je knihy? Proč právě tuhle scénu?

Chtěla bych vidět scénu z Kořisti, kdy se na Misií valí hromady krvežíznivých upírů. A to nikoliv ze zášti k Misii (ačkoliv ta vesnice nebyla zrovna svatá), ale protože když jsem o téhle scéně četla, úplně to na mě dýchalo a já se trnula hrůzou s hlavními hrdiny. A ta představa, že by se to dělo přímo před mýma očima... Asi bych se počurala strachy. Chtěla bych na vlastní kůži taky zažít scénu z Životy, které jsme ztratili, kdy hlavní hrdinka se svojí partičkou prochází či prchá liduprázdninými ulicemi. Děsivé!

6. Lektvar, po jehož vypití se na 1 hodinu stanete hlavní hrdinkou/hlavním hrdinou vybrané knihy v libovolnou chvíli.

Kým byste se stali a co byste udělali jinak?

Asi bych se stala Tris a šla se zabít hnedka. Ta holka je mi totiž poněkud nesympatická. V případě její smrti v prvním díle by bylo rázem o dva díly míň, které bych pak už nemusela číst -.- Možná bych se stala taky Clarke z Prvních sto a přestala bych jako pendlovat mezi Bellamym a Wellsem a konečně si vybrala. Ráda bych se stala Tory Brennanovou z Virusu a jinak bych neudělala asi nic, protože Tory je mi jako hrdinka výjimečně sympatická.

7. Lektvar, který vymaže zvolenou knihu ze světa i z paměti lidí.

Kterou knihu byste bez výčitek nechali přestat existovat? Čím se provinila, že si něco takového zaslouží?

Možná Wiccu. Je to hrozná a nudná blbost, kde sotva najdete něco originálního. Ale zas na druhou stranu se jako odstrašující příklad hodí. Bez milosti bych naložila s knížkou Mrazivé léto, protože podle mě nemá žádný přínos pro lidstvo. Tím myslím, že je předvídatelná, divná a o ničem. A do třetice bych se pokusila o zničení Anny - Krok za krokem do nového života. Mám tu knížku doma a dodnes vytrvale lituji vyhozených peněz. To se totiž prostě nedá číst, i když nápad má zajímavý, sepsané je to tím nejhorším způsobem, který mi drása oči i mozek.

8. Kouzlo, díky kterému Vámi vybraný autor napíše knihu, jakou si jen zamanete.

Od koho byste chtěli knihu na přání? Proč? A o čem by byla?

Nevím... To je zvláštní otázka. Proč si nechat psát od nějakého autora knížku, kterou si sami vymyslíte? Není to trochu o ničem? Kromě toho, ač vyjádříte své přání, ta kniha pak stejně nemusí být úplně taková, jakou jste chtěli a o to víc budete zklamaní, ne? Mě přijde, že právě to, že nevíte, co autor napíše příště, je kouzelné a napínavé. Kdybych si diktovala podmínky, závěrečná knížka by prostě už nebyla osobitá autorova, ale i moje...Vždyť autor má právo na to, si napsat knihu podle sebe. Jo, plácám nesmysly, je to jen TAG a já tady vedu na hlavu padlý úvahy :D

9. Kouzlo Vám umožní přidat novou nebo oživit již zemřelou postavu v jakékoliv knize a určit jí její další osud

Koho byste nechali vstát z mrtvých anebo kam byste přidali jakou postavu? Jaký charakter by nová postava měla? Za jakým účelem by postava obživla/přibyla? Jaký by byl její život v knize?

Jak mám, prosím vás, napsat odpověď na 8. otázku, aniž bych spoilerovala? Dobrá... Kdyby to jen šlo, oživila bych jednu nejmenovanou postavu ze Šampiona, protože ona si nezasloužila zemřít! Stejně si myslím, že umřela jen pro "efekt", aby to dodalo situaci na vážnosti. Přitom její skon byl až nápadně zbytečný. Je mi jedno, co by pak dělala po oživení, hlavně aby žila. Až bych oživila ji, přešla bych na knihu Atlas mraků a udělala něco s tím zatraceně sobeckým sebevraždným moulou! Když nic jiného, aspoň bych poupravila čas jeho sebevraždy, protože v té situaci to bylo dvojnásobně smutné.

10. Kouzlo, díky kterému můžete vytvořit vlastní svět kombinací již existujících světů a přesně si vybrat obyvatele, včetně postav z jakýchkoliv knih.

Jaký svět byste vytvořili a kdo všechno by v něm měl žít? Jak by fungoval? Co by se tam dělo? Jak by tam žily určité existující postavy a jak by se zkřížily jejich osudy?

Brala bych mix světů z Měsíčních kronik, z Odkazu dračích jezdců, z Hobita a Pána prstenů, z Percyho Jaksona a nakonec z Kronik světakraje. Nevím, jak by to fungovalo dohromady, takže ty světy klidně můžou být zvlášť. Měli by tam žít postavy z těchto jmenovaných knih či sérií a já bych žila s nimi!

Lidičky a je tu i nominace! A kdo je ten šťastlivec?

Moje úžasná kamarádka a blogerka warca, dále skvěla blogerka Eliza a nakonec sympatická osůbka  Julča

Jinak vám přeji povedeného Silvestra, ať si ho pořádně užijete nejlépe bez zranění. A pak samozřejmě vám všem chci popřát do nového roku jen to nejlepší, zdraví, spoustu úspěchů v životě i ve škole a humoru i v nejtěžších chvílích. Těm, kdo blogují, přeji hodně návštěv a obecně mnoho blogových úspěchů! Vaše Eliz :)

 

Diskusní téma: Kniha kouzel TAG

Deny el Infian 16.01.2015
Joo, Annu mám taky nějakou chvíli doma, koupila jsem ji za stovku, jednou jsem ji dokonce otevřela, ale když jsem zjistila, že je hlavní hrdince jen nějakejch třináct, hned jsem ji zase zavřela. No, jednou ji ale určitě přečtu, abych zjistila, co to je zač.

Na postavy máš super vkus! Charlie, Vlk... nah :3 A hádám, že hlavní hrdina z Den co den je také skvělá volba, ačkoliv jsem tu knihu stále nečetla.

Co se Clarke týče tak v tom s tebou taky souhlasím.

Super odpovědi ^__^

https://deny-el-infian.blogspot.cz/

Re:

Eliz 02.02.2015
Děkuju za komentář :)
Anna.. to prostě nejde, obdivuju všechny, kteří ji přečetli :D
Vlk je úžasnej! :D A je taky super, i když takový zvláštní
Díky :)

TAG

Julča 07.01.2015
Tak tenhle TAG je hodně zajímavý :) Děkuji za nominaci, určitě ho vyplním, ale asi se budu napřed muset trochu zamyslet nad odpověďmi :)

:D

warca 01.01.2015
Krásný a hlavně kouzelný TAG :D
Díky za nominaci a hlavně mě dokopej k výsledku :3

Re: :D

Eliz 01.01.2015
Neboj se, to já tě k tomu už dokopu :D

Přidat nový příspěvek